0413 - 320016 info@restaurantpit.nl

Onze eigen rum is een feit, wij zijn mega enthousiast over deze fantastische drank. Bruine rum met volle smaken is het lievelings drankje van Eltjo. Zijn grote wens was ooit zijn eigen rum te ontwikkelen en natuurlijk gebotteld in een fles in de vorm van een skull. In samenwerking met Jop Roeland van Stokerij en Bierbrouwerij Ooijen.

Uitleg van Jop over onze rum.

Dark rum Pit  46%

3 jaar gelagerd op houten 30 liter heavy toast vat, gemaakt uit Amerikaans eiken en door het van binnen zo zwaar getoast is geeft het een mooie zoete brand smaak.

De rum gaat op 70% alcohol in het vat en wordt met onthard water op smaak en drinkbare percentage gebracht. De strafheid van de in basis witte rum spirit die in het vat ging, heeft na deze 3 jaar hout rijping ,plaats gemaakt voor smaken als:  butterscotch, cacao, ceder en kruidnagel. Deze smaken blijven juist zo goed bewaard door zonder filteren op fles te hebben afgevuld, hierdoor ziet met af en toe kleine  zwarte houtpuntjes voor de fles heen dwalen.